Pagina de start a forumului www.ASROCATOLIC.ro www.ASROCATOLIC.ro
Forumul Asociației romano-catolicilor Dumitru Mărtinaș - ceangai, csango - (istorie și cultură) (history and culture)

FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Ce băieți buni. Ne-au păstrat obiceiurile.

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului www.ASROCATOLIC.ro -> Cultura Romano-Catolicilor
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Marin Dobre
Vizitator

MesajTrimis: Dum Iun 11, 2006 4:52 pm    Titlul subiectului: Ce băieți buni. Ne-au păstrat obiceiurile. Răspunde cu citat (quote)

Pe un site pe care se afirmă că ceangăii sunt maghiari (www.ceangai.ro), am citit următoarele " Ceangăii au păstrat diferitele variante de dans popular ale românilor cu care se învecinează".
Vezi asta la adresa: http://www.ceangai.ro/ro/eu_ceangai/eu_ceangai2e.htm
Ce băieți buni! Adică ei sunt unguri dar au păstrat obiceiurile românilor...
Sus
Bogdan Tiberiu

Data înscrierii: 06/Iun/2006
Locație: Bacau - Budapesta

MesajTrimis: Mie Feb 21, 2007 7:21 pm    Titlul subiectului: Toate cantecele si baladele ceangailor sunt pe ungureste(?!) Răspunde cu citat (quote)

Sper ca nu am intarziat cu raspunsul...
La noi in sat (aztazi Arini, fost Unguri; hramul: astazi sf. Maria Mica, fost sf. Stefan Increstinatorul, Regele Ungarie) cultura bastinasa contine un repertoriu imens de cantece si balade numai si numai pe ungureste. Daca ar fi fost obligati sa vorbeasca ungureste (precum sa da cu presupusul), credeti ca ar fi invatat oamneii acestia sa cante numai pe ungureste? In familie nu sa vorbit decat - Slava Domnului - numai pe ungureste. Cum credeti ca se poate ca o etnie romanesca obligata cu forta sa invete ungureste, ar fi uitat cu desavarsire sa vorbeasca pe romaneste. Caci pe vremea bunicilor mei numai barbatii bungheau ceva pe romaneste.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului www.ASROCATOLIC.ro -> Cultura Romano-Catolicilor Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum