|
www.ASROCATOLIC.ro Forumul Asociației romano-catolicilor Dumitru Mărtinaș - ceangai, csango - (istorie și cultură) (history and culture)
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Marin Dobre Vizitator
|
Trimis: Dum Iun 11, 2006 4:52 pm Titlul subiectului: Ce băieți buni. Ne-au păstrat obiceiurile. |
|
|
Pe un site pe care se afirmă că ceangăii sunt maghiari (www.ceangai.ro), am citit următoarele " Ceangăii au păstrat diferitele variante de dans popular ale românilor cu care se învecinează".
Vezi asta la adresa: http://www.ceangai.ro/ro/eu_ceangai/eu_ceangai2e.htm
Ce băieți buni! Adică ei sunt unguri dar au păstrat obiceiurile românilor...
|
|
| Sus |
|
 |
Bogdan Tiberiu
Data înscrierii: 06/Iun/2006 Mesaje: 4 Locație: Bacau - Budapesta
|
Trimis: Mie Feb 21, 2007 7:21 pm Titlul subiectului: Toate cantecele si baladele ceangailor sunt pe ungureste(?!) |
|
|
Sper ca nu am intarziat cu raspunsul...
La noi in sat (aztazi Arini, fost Unguri; hramul: astazi sf. Maria Mica, fost sf. Stefan Increstinatorul, Regele Ungarie) cultura bastinasa contine un repertoriu imens de cantece si balade numai si numai pe ungureste. Daca ar fi fost obligati sa vorbeasca ungureste (precum sa da cu presupusul), credeti ca ar fi invatat oamneii acestia sa cante numai pe ungureste? In familie nu sa vorbit decat - Slava Domnului - numai pe ungureste. Cum credeti ca se poate ca o etnie romanesca obligata cu forta sa invete ungureste, ar fi uitat cu desavarsire sa vorbeasca pe romaneste. Caci pe vremea bunicilor mei numai barbatii bungheau ceva pe romaneste. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
|