Asociaţia "DumitruMărtinaş" - reprezentanta Romano-Catolicilor din regiunea istorică Moldova - România (românii denumiţi  de literatura maghiară "ceangăi"; în maghiară "csango" "csangos"; în franceză Tchangos; în germană Tschangos; în engleză Changos) - Asociation "Dumitru Mărtinaş" - representing Roman-Catholics of Moldavia (so called "csango" or "csangos").
English version


 Opinii

   Testele ADN stabilesc originea romano-catolicilor din Moldova
         https://www.youtube.com/watch?v=4at1c2_pWq0

   Teste ADN pentru stabilirea originii etnice a ceangăilor au stabilit că din punct de vedere genetic (ca și al culturii tradiționale), romano-catolicii din Moldova (ceangăii) sunt români și sunt diferiți de unguri. Aceste teste au stabilit că populația din Ungaria de azi, este de origine europeană nu mongoloidă, ungurii nu sunt înrudiți genetic cu triburile maghiare, hune, turcice sau cu populații vorbitoare de limbi fino-ugrice (finlandezi, estonieni), nici cu populații  din zona caucaziană sau cu iranienii ci că ungurii sunt descendenții populației europene ce exista în Panonia și Bazinul Carpatic înainte de venirea triburilor migratoare iar maghiarizarea a fost facută de elitele aflate la conducere. Ungurii sunt un amestec de români, slavi, germani și țigani, maghiarizați lingvistic, ungurii de azi fiind din punct de vedere genetic cel mai mult apropiați de slavi și țigani.

1) Diversitatea cromozomială în Europa (în limba engleză) - aici
2) Genetica umană în Europa - populaţia ungurească  veche (în limba engleză) - aici
3) Istoria populaţiei africane din punct de vedere al variaţiei cromozomiale (în limba engleză) - aici
4) Ungurii nu au descendenţă asiatică (în limba engleză) - aici
5) Migraţia populaţiilor (în limba engleză) - aici
6) Polimorfismul cromozomial la populaţia ungară (în limba engleză) - aici
7) Polimorfismul cromozomial la populaţia ungară (în limba engleză) - aici
 8) Genetica umană în India - afinităţi cu populaţia ungariei (în limba engleză) - aici
 9) Genetica populaţiilor balcanice - Bulgaria (în limba engleză) - aici
10) Grupurile etnice din Transilvania (în limba engleză) - aici
11) Structura etnică a ungurilor din România (în limba engleză) - aici

Toate articolele şi materialele paginilor acestui website sunt înregistrate şi protejate de legile dreptului de autor. Nici un material de pe acest website nu poate fi reprodus parţial, integral sau modificat fără permisiunea noastră.
Contact